2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Jelölésével Ön is köszönetet mondhat orvosainak

Jelölésével Ön is köszönetet mondhat orvosainak a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon. A jelölési időszak november 16-ig tart.

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

2023. szeptember 16. - 2023. november 16.

A jelölési időszak alatt bármely Magyarországon praktizáló orvost lehet jelölni a díjra, kivételt képeznek az előző év díjazottjai.

2024. február 19. – 2024. március 19.

A szavazási időszak alatt már csak a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat. A szavazási időszak alatt a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon naprakészen nyomon követhető a szavazás legfrissebb eredménye.

A Díjátadó Gála 2024. április 18-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián lesz.

Közönségdíjak

Orvosi díj

A jelölt orvosok részére 7 közönségdíjat és két különdíjat adnak át.

A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év 7 közönségdíjas orvosát. Az alapítvány ezen felül 2 különdíjat nyújt át minden évben.

A díjak értéke egyenként 500.000 Ft.

Közönségdíjak

A közönség jelölései és szavazatai alapján:

  • 2 orvos Budapest
  • 1 orvos Észak-Magyarország (Nógrád-, Heves-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Borsod-Abaúj-Zemplén–vármegye)
  • 1 orvos Északkelet-Magyarország (Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Hajdú-Bihar-vármegye)
  • 1 orvos Délkelet- és Közép-Magyarország (Csongrád-Csanád-, Békés-, Bács-Kiskun-vármegye, Pest-vármegye)
  • 1 orvos Északnyugat-Magyarország (Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom-, Vas-, Fejér-, Veszprém-vármegye)
  • 1 orvos Délnyugat-Magyarország (Zala-, Somogy-, Tolna-, Baranya-vármegye)

Különdíjak

A zsűri döntése alapján különdíjakat is kiosztanak.

Goodwill Pharma Különdíj

Szent-Györgyi Albert bárhol is élt a világban két dolgot soha nem felejtett el: tanítani és tanulni. Tette mindezt tudatosan, de olykor még tudat alatt is, ezzel is elősegítve Magyarország „szellemi életben történő terjeszkedését”.

A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan, fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek:

  • munkássága a hazai orvosszakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy
  • olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja.

Goodwill Pharma Életműdíj

Az Életmű díjat minden évben olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.

hirdetés

Könyveink