2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés
hirdetés

Itt az Ipari HR Konferencia teljes programja!

A GyártásTrend Magazin és a HRPOWER közötti együttműködés következő állomásaként idén október 3-án ismét megrendezésre kerül egy átfogó konferencia. A témák tekintetében részletes kitárgyalásra kerül a technológia, az ipar és a HR közötti kapcsolódási pontok kapcsolat. Ha érdekli a konferencia teljes programja, jó helyen jár, itt most megismerheti a konferencia tematikus előadásait!

Az október 3-i konferencia a technológiai fejlődés munkaerőpiaci kihívásaira, a HR folyamatokra gyakorolt hatásokra és a politikai-gazdasági környezet iparra gyakorolt befolyására fókuszál. A konferenciára az ipari vállalatok vezetőit és HR szakembereit várjuk.

*SAVE THE DATE!*

Időpont: 2024. október 3. 9:00

Helyszín:Siemens Zrt. Irodaház (Budapest, Gizella út 51-57., 1143)

Ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz most!

PROGRAM

9:10 - 9:35 /// Fejlődésre kész munkavállalók – a munkáltatók is felkészültek a változásra?

A PwC HR tanácsadási csapat vezetőitől betekintést kapunk az aktuális munkaerőpiaci trendekbe, amik az átképzés, az innováció és a transzparens működés felé mutatnak. Az ipari szektorban dolgozók közel kétharmadának befolyásolják a készségfejlesztési lehetőségek a munkahelyváltási döntését. Mit tehetnek a munkáltatók azért, hogy megtartsák a fejlődni vágyó munkavállalókat? A kulcs az úttörő, készség-alapú szervezeti működési modell. Milyen jó gyakorlatok léteznek erre a piacon és honnan szabadítsuk fel a fejlődéshez a szükséges kapacitást? 
Előadó: Reguly Márta, HR tanácsadás vezető és Gönczi Gyöngyi, HR tanácsadás menedzser, PwC

9:35 - 9:50 /// Az ipari szektor változásai mennyire hatnak a munkaerőpiaci követelményekre? Vajon milyen mértékben lehet megfelelő munkaerőt találni?

Mik az eszközeink, mire ad megoldást a toborzás és mire a fejvadászat? Megvizsgáljuk van-e bármilyen HR válaszunk az ipar egyes szektoraiban tapasztalható átalakulásokra, valamint érintjük a női mérnökök helyzetét is. Többek között ezekről az izgalmas kihívásokról is hallhatunk az előadótól.
Előadó: Érsek Szilvia, Üzletágvezető, Industry & Supply Chain Recruitment, JobGroup

9:50 - 10:30 /// Kerekasztal beszélgetés: Külföldi munkaerő vagy átképzés? 

A gazdasági és technológiai jellemzők miatt az ipari gyártásban gyakran felmerül a csoportos felvétel és csoportos leépítés kérdése: hogyan lehet mindezt tisztán kommunikálni tekintettel a vállalat többi munkavállalójára is? A jelenlegi munkaerőhiányos helyzetben hogyan lehet nagyobb létszámú munkaerőt toborozni? A leépítés mellett milyen egyéb megoldások vannak arra vonatkozóan, ha a munkaerőre az adott területen a továbbiakban már nincsen szükség? Ilyen kérdések mentén beszélgetünk vendégmunkások foglalkoztatásáról és átképzésről.
Beszélgetőpartnerek: Farkas Pál, a Veszprémi Continental termelési szegmens vezetője; Gazdag András, a Schaeffler HR igazgatója, Dr. Gera Dániel, ügyvéd, Hetényi Ügyvédi Iroda
Moderátor: Zákányi Virág, főszerkesztő, Gyártástrend

10:30 - 10:45 /// Hatékony kommunikáció a fizikai munkavállalókkal - Fluktuáció helyett megfelelő belső kommunikáció

Előadó: Czinger Erik, Country Manager, Munipolis

11:15 - 11:35 /// Munkavállalók fejlesztése kékgalléros környezetben - Technikusi és műszakvezetői karrierprogram a Robert Bosch Automotive Steering Kft.-nél

A napjainkban tapasztalható munkaerőpiaci helyzetben nehéz a szakmailag felkészült dolgozók toborzása a technikusi pozíciókra. Az előadásban a Robert Bosch Automotive Steering Kft.-nél megvalósított projekt kerül bemutatásra, mely hatékonyan reagált a fennálló problémára, egy kifejezetten kékgalléros kollégáknak kidolgozott tehetségprogramon keresztül. A program alatt sikerült megtalálni a szervezeten belül azokat a tehetséges munkatársakat, akik szeretnének fejlődni. Őket képzések segítségével fejlesztették és így feltölthetővé váltak a magasabb szintű szakmai tudást igénylő szabad pozíciók.
Előadó: Vincze Aletta, képzési specialista, Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Előadóinkról szóló cikkünket itt tudjátok elolvasni!

11:35 - 11:50 /// Hogyan teremthetünk az iparban Okos HR megoldásokkal vonzó munkahelyi környezetet?

A kékgalléros szektorban kiemelten fontos szempont az adminisztrációs terhek csökkentése, mely nem csak a HR, de egész szervezeti szinten növeli a vállalati hatékonyságot. A felhasználóbarát, innovatív megoldások a munkavállalókat is hozzásegítik a könnyebb alkalmazkodáshoz.
Előadó: Tamaskovics Melinda, vezető tanácsadó, L-SOFT

11.50-12.05 /// A szervezeti kultúra és a megtartás kapcsolata ipari környezetben

Hogyan építsünk a stratégiai céloknak megfelelő szervezeti kultúrát, ami beindítja a belső motivációt és az önreflexiót, hosszú távon pedig előre mozdítja a munkatársi jóllétet és az üzleti eredményességet?
Előadó: Makó Ferenc, alapító, senior partner, Sensa Consulting

12:05 - 12:45 /// Kerekasztal beszélgetés: Milyen vállalati értékek fontosak az egyes generációk tagjainak és mi segítheti az elköteleződésüket hosszú távon? Z generáció az ipari szektorban – hogyan dolgozzunk együtt egy újító, kreatív fiatallal? Hogyan alakult át az iroda közösségi térré és milyen környezetet érdemes kialakítanunk fehérgalléros munkavállalóinknak? Ilyen és hasonló kérdéseket tárgyalnak szakértőink.

Beszélgetőpartnerek: Hancz Anita, értékesítési igazgató - irodaprojektek, WING Zrt.; Arató Márk, kommunikációs vezető, Siemens Zrt.; Ferencz Fanni, HR Business Partner, Unilever Hungary. 
Moderátor: Makó Ferenc, alapító, senior partner, Sensa Consulting

13:30 - 13:50 /// MEGTARTÁS - Hogyan tartsd meg munkavállalóidat és legyél úrrá a fluktuációs káoszon?

„Előadásomban termelői közegből hozok példaértékű eseteket a megtartásra, valamint rámutatok ugyancsak konkrét példákon keresztül arra is, hol lehet elrontani egy fluktuáció kezelést, megtartást. Átbeszéljük a fluktuáció legfőbb tényezőit és hozok konkrét tippeket a megtartás eszközeire”.
Előadó:Csikós-Nagy Katalin, fluktuációkezelő szakértő és a munkaerő megtartás nagykövete

13:50 - 14:15 /// Jövőformálók: Motiváció a fizetésen túl - munka, pénz, és még mi?

Az előadás célja, hogy felfedezze, hogyan lehet a munkavállalók motivációját növelni olyan tényezőkkel, amik túlmutatnak a fizetésen. Kiemelt figyelmet szentelünk a béren kívüli juttatásoknak és azok hatásainak, valamint azt vizsgáljuk, hogyan lehet a Z-generáció igényeire reagálni a HR területén. Bemutat jövőformáló vállalati gyakorlatokat az energiaiparban, valamint azokat a kezdeményezéseket, amelyek segítenek csökkenteni a fehér- és kékgalléros munkatársak közötti különbségeket a juttatások terén.
Előadó:Ivanov Katalin, országos HR igazgató, Schneider Electric

14:15 - 14:50 /// Vezetőváltás az iparban: milyen feladatokkal és kihívásokkal kell szembenéznie egy cégnek az utódlás folyamata során?

Beszélgetés egy hazai nagyvállalat vezetőjével

Az esemény partnerei:

 

 

 
 
(forrás: HRPWR)

cimkék

hirdetés

Könyveink