2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Itt a Neuralink első agyi chip implantátuma

Elon Musk hétfőn jelentette be, hogy a Neuralink nevű cége először ültetett be sikeresen egy vezeték nélküli agyi chipet egy emberbe, írja a 444.hu.

Musk cége még májusban kapott engedélyt az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivataltól (FDA-tól) a chip embereken való tesztelésére. Ez zöld utat adott egy hatéves vizsgálat megkezdéséhez, aminek során egy robot segítségével 64, az emberi hajszálnál vékonyabb, rugalmas szálat helyeznek el sebészi úton az agy azon részén, ami a Neuralink szerint a „mozgás szándékát” irányítja.

A vállalat szerint ezek a szálak lehetővé teszik, hogy kísérleti implantátumuk – amit egy vezeték nélkül tölthető akkumulátor táplál – rögzítse és vezeték nélkül továbbítsa az agyi jeleket egy alkalmazásnak, ami dekódolja, hogy az illető hogyan szeretne mozogni.

Musk nemrég azt írta az X-en, hogy a chipet „Telepátiának” fogják hívni, és lehetővé tenné „a telefon vagy a számítógép, és rajtuk keresztül szinte bármilyen eszköz irányítását, pusztán gondolkodással” – írja 444.hu.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink