2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Ingyenes múzeumlátogatás egészségügyieknek

A Magyar Nemzeti Múzeum, viszonozva az egészségügyi és szociális dolgozók áldozatos munkáját, ingyenes múzeumlátogatást kínál nekik.

Az intézmény az újranyitást követően, 2021. május 11-én indította el a „Múlt nagyjai – jelen hősei” című kampányát, amelynek keretében "a jelen hőseit", vagyis az egészségügyi és szociális intézmények dolgozóit invitálják kísérőjükkel a múzeumba, pár órás kapcsolódást kínálva.

Az akció 2022. március 11-éig, a járvány miatti első korlátozások kétéves évfordulójáig tart, melynek keretében csütörtöki és vasárnapi nyitvatartási napokon ingyenes látogatást biztosítanak az érintetteknek. A program előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ITT lehet megtenni.

A múzeum egyúttal arra kérte a nagyközönséget, hogy ők is vegyenek részt, és a köszönetnyilvánítást kifejező gondolataikat írják meg elektronikusan ITT, vagy kreatív munkájukat juttassák el hozzájuk, melyeket a Nemzeti Múzeum portikuszán helyeznek el. A kampányhoz csatlakozott a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum is, amely szintén május 11-től fogadja a jelen hőseit ingyenes látogatásra.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum
Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum

hirdetés

Könyveink