2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Ennyi ember életét mentették meg a Covid-vakcinák Európában

Több mint 1,4 millió ember életét mentették meg a koronavírus elleni védőoltások Európában, jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Portfolio szerint.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója, Hans Kluge keddi, koppenhágai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy több mint 1,4 millió ember életét mentették meg a koronavírus elleni védőoltások Európában, a vakcinák elsősorban az idősek körében mentettek életeket.

A WHO 2023. december 19-én közzétett adatai alapján az európai régióban – beleértve Oroszországot és több volt szovjet tagköztársaságot is – több mint 277,7 millió koronavírusos esetet regisztráltak, illetve több mint 2,2 millió halálesetet.

Mint mondta, ahogy az emberek megtanulnak együtt élni a Covid-19-cel, illetve más légzőszervi megbetegedésekkel, elengedhetetlen, hogy legalább a kórokozóknak jobban kiszolgáltatottak időre beadassák maguknak a koronavírus és egyéb ilyen jellegű megbetegedések ellen kifejlesztett oltásokat. Az óvatosság fokozottan érvényes a téli időszakban – írja az MTI nyomán a Portfolio.

(forrás: Portfolio)

cimkék

hirdetés

Könyveink