2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Elhunyt Kárpáti Zsuzsanna

Elhunyt Kárpáti Zsuzsanna volt országgyűlési képviselő, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) korábbi főigazgatója.

Kárpáti Zsuzsanna (1961-2023) a Fővárosi Tanács László Kórházban műszakos ápolónőként kezdte pályafutását, később osztályvezető főnővérként, majd oktatási ápolási igazgatóhelyettesként dolgozott. Ezt követően került az ÁNTSZ Pest megyei Intézetébe, ahol megyei vezető ápolónői feladatokat látott el.

A Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjeként közreműködött a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2003. évi alapításában, illetve 2002 és 2006 között aktívan képviselte az egészségügyi szakdolgozók érdekeit a Parlamentben – írja visszatekintésében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.

A szocialista pártba 1991-ben lépett be, éveken át tagja volt az MSZP országos választmányának is. 1993-ban az Országos Egészségbiztosítási Önkormányzat tagjának választották négy évre, közben 1994-től 1998-ig kispesti önkormányzati képviselő és egyben a fővárosi közgyűlés kerületi küldöttje is volt.

Az EKI vezetőjeként a 2007-es kórházreform során bezárt intézmények – többek közöt az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), a Svábhegyi Országos Gyermekallergológiai, a Pulmonológiai és Fejlődésneurológiai Intézet és az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK) – vagyonának és eszközállományának felszámolásáért is felelt.

Kárpáti Zsuzsanna türelemmel viselt hosszú betegség után hunyt el.

(forrás: MedicalOnline)

cimkék

hirdetés

Könyveink