2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Egészségügyi innovációs hálózatba várják a startupok jelentkezését

Európa legnagyobb egészségügyi innovációs hálózata, az EIT Health kezdő vállalkozásokat segítő programjára július 21-ig lehet jelentkezni.

Az Attract to Invest nevű program célja hogy segítsen befektetést találni a kezdő vállalkozások számára, és ehhez 25 000 euró vissza nem térítendő támogatást nyújt, melyről a résztvevők maguk dönthetnek, hogy milyen arányban használják fel. A finanszírozás komoly kihívást jelent a korai szakaszban lévő startupok számára, a kezdő cégeknek sokszor nincs meg a kulturális hátterük ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak együttműködni az intézményi befektetőkkel. Sok startup alapító baráti-családi környezetből érkezik, ahol rugalmas viszonyokhoz szoktak, miközben az induló cégek számára fontos a megfelelő befektető kiválasztása, az átgondolt stratégia.

Az EIT Health Attract olyan induló vállalkozások támogatására összpontosít, amelyek már piacra léptek és értékesítettek is termékeikből vagy szolgáltatásukból és felkeltették a potenciális befektetők érdeklődését. A képzés két fő oktatási modulból áll: az első a már említett problémákkal foglalkozik, a második modul pedig az igazgatótanácsi ülések szimulálásával készíti fel az induló vállalkozásokat arra, hogy milyen lehet a befektetővel a partneri kapcsolat a valóságban.

A programot idén szervezik meg másodszor, a támogatás újabb elemekkel bővült: november elején egy verseny keretében a résztvevő csapatoknak lehetőségük van további finanszírozásért pályázni. Az első három helyezett 20 000, 15 000 és 10 000 euró pénzjutalomban részesül.

A programra a www.eithealth.eu honlapon keresztül lehet jelentkezni.

Az EIT Health a legkiválóbb egészségügyi innovátorok hálózata, melyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), az Európai Unió egyik szerve támogat és mintegy 130 partnerrel rendelkezik. A határokon átnyúló együttműködés célja olyan új megoldások kidolgozása, amelyek lehetővé teszik az európai polgárok számára, hogy hosszabb és egészségesebb életet élhessenek.

A program induló kiadásában a több mint 70 jelentkező közül 15 startupot választottak ki, most ez a szám húszra nő. A legtöbb jelentkező Olaszországból érkezett. Magyarországról 6 pályázatot regisztráltak, közülük egyet választott ki a szervezet a programban való részvételre. A projekt első részére eddig 300 000 eurót költöttek el.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink