2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Családi nappal ünnepel a Magyar Williams Szindróma Társaság

Idén ünnepli a Magyar Williams Szindróma Társaság, megalakulásának 25. évfordulóját. Ennek alkalmából az egyesület a Kincsem Parkkal együttműködésben rendezi meg a családi napját, és átadja a Társaság jubileumi, 3. Futam Díját.

A Magyar Williams Szindróma Társaság (MWSzT), a Kincsem Parkkal együttműködésben, a családi napon érdekes és játékos fejlesztőprogramokat, szülőklubot, filmvetítést, lovasbemutatót szervez, valamint az érdeklődőknek lehetőségük nyílik ismerkedni a Lovas színház színészeivel és lovaival.

A jubileumi születésnap alkalmából Oroszlán Szonjaszínművész segítségével gyújtják meg a gyertyákat a tortán, és köszönik meg az őket már hosszú ideje segítő szakembereknek, önkénteseknek, hogy kísérték/kísérik őket az úton. Ebből az alkalomból a Kincsem Park külön Magyar Williams Szindróma Társaság Futamot indít, ahol alkalom nyílik a társaság díjának átadására is.

A program célja felhívni a figyelmet a köztünk élő Williams Szindrómás emberek gondozási, ellátási és fejlesztési lehetőségeire, tájékoztatást adni az elmúlt időszak előrelepéseiről, kutatásairól és nehézségeiről, valamint segíteni a Williams Szindrómával vagy hasonló ritka betegséggel élő gyermeket, fiatalt nevelő családokat és a velük foglalkozó szakembereket.

Fontos törekvés, hogy a társadalom is találkozhasson a ritka betegséggel, fogyatékossággal élő embertársaikkal, célkitűzés a sérültek esélyegyenlőségének növelése is.

Az egyesület az elmúlt 25 évre visszatekintő a filmvetítéssel mutatja be a családok küzdelmeit és örömteli pillanatait. Ezzel is hangsúlyozzák, hogy a fogyatékos, és/vagy súlyos, krónikus, ritka (olykor akár életveszélyes) betegséggel élő gyermeket, vagy fiatalt nevelő családoknak is elengedhetetlen, hogy az élet minden területén teljes életet élhessenek.

Ezzel a családi nappal, a jelenlévő családok segítségével szeretné a Magyar Williams Szindróma Társaság elősegíteni a társadalmi elfogadást és megbecsülést, és bemutatni tagjai sokszínűségét.

A családi nap időpontja: 2024. május 25. szombat, 12:30 óra

Helyszín:Kincsem Park, Budapest, Albertirsai út 2-4, 1101

Illusztráció: Magyar Williams Szindróma Társaság
Illusztráció: Magyar Williams Szindróma Társaság

A program a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nemzeti Együttműködési Alap, a Belügyminisztérium, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, az ÉTA Országos Szövetség támogatásaival valósul meg.

(forrás: Magyar Williams Szindróma Társaság)
hirdetés

Könyveink