2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

A YouTube törli a félrevezető, egészséggel kapcsolatos tartalmakat

A YouTube bejelentette, hogy a jövőben letörli azokat a videós tartalmakat, amelyek ellentmondanak az egészségügyi szakemberek iránymutatásainak, többek között a Covid, a rák és a káros anyagok témakörében, írja a Napi.hu.

videómegosztó közlése szerint az újonnan bevezetett egészségügyi irányelvek alapján három kategóriába sorolják a meglévő irányelveket: megelőzés, kezelés és tagadás. Az a videós tartalom, amelyik ennek alapján ellentmond az egészégügyi irányelveknek, nem lesz elérhető.

vállalat szerint bár a konkrét orvosi útmutatások idővel változhatnak, a cél az, hogy a YouTube-on ne lehessen olyan információk terjesztésének platformja, amelyek árthatnak az embereknek, ha olyan területekről van szó, amikben tudományos konszenzus van érvényben.

A vállalat blogbejegyzésében azt írja, az új irányelvek a gyakorlatban azt jelentik, hogy a hatékony orvosi kezeléstől elrettentő vagy nem bizonyított kezelést népszerűsítő tartalmakat eltávolítják.

Ugyanakkor a közérdekű tartalmak továbbra is elérhetőek maradhatnak, még akkor is, ha sértik az új irányelvet. Ha például egy politikai jelölt vitatja a hivatalos egészségügyi útmutatást vagy olyan nyilvános meghallgatásról van szó, amely pontatlan információkat tartalmaz, a YouTube nem távolíthatja el azt, írja a Napi.hu.

(forrás: Napi.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink