hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 17
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-21

Mi az Alzheimer-kór kialakulásának oka és mi a patomechanizmusa? Miért bukott meg eddig több előrehaladott fázisú klinikai kísérlet is, amely a betegség gyógyítását célozta? 

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-21

Kappéter István dr. gyógypedagógus, pedagógia-pszichológia tanár, az ideg-elme-gyógyászat és a pszichoterápia szakorvosa, autodidakta jövőkutató – diagnózisa szerint Alzheimer-típusú „enyhe gondolkodási gyengeség plusz” diagnózissal illethető bajjal él.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-20

A Journal of Psychopharmacology legutóbbi számában olvasható a brit pszichofarmakológus társaság szakértőinek demenciakezelésre használatos gyógyszerekkel kapcsolatos felülvizsgált ajánlása.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-19

Hazánkban miért nem fordítanak kellő forrást a demenciakutatásra? Elképzelhető, hogy az Alzheimer-kór a 3-as típusú diabétesz? Használható a marihuána a gyógyítására?

#5
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2011-09-15

A nagy dózisban, naponta szedett B-vitaminok jelentősen lassítják idős embereknél az elbutulást, csökkentik az agyzsugorodást, sőt az Alzheimer-kór ellen is bizonyos védelmet nyújtanak.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-09-14

Amerikai kutatók úgy találták, hogy az orrba juttatott inzulinspray javította az Alzheimer-kórban szenvedő páciensek emlékezőképességét.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-14

A demencia-centrumok létrehozása évekkel ezelőtt megtörtént, ennek ellenére sem diagnosztizálják kellő számban a demenciában szenvedőket, a központok működése leginkább a gyógyszerfelírásra korlátozódik. Lehetővé kéne tenni, hogy bármelyik pszichiáter, neurológus, aki diagnosztizálja a betegséget, felírhasson gyógyszert – mondja a MedicalOnline-nak Himmer Éva, a XII. Alzheimer-kór Konferencia szervezője, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága elnöke.

#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2011-09-05

Rendkívül fontos a háziorvosok szerepe a demenciák korai felismerésében és terápiájában. A XII. Alzheimer-kór Konferencia programjában ezért a kutatás, a diagnózis, a differenciáldiagnózis és a terápia fontos területei mellett háziorvosi továbbképző tanfolyamot, valamint Interdiszciplináris Fórumot is szerveznek a családorvosoknak.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-08-22

Állatkísérletekben a C-vitamin képes megszüntetni az Alzheimer-kór okozta elváltozásokat. Svéd kutatók nagy figyelmet keltő eredményeit a Journal of Biological Chemistry közölte.

#10
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-08-06

Egy újfajta vértesztet dolgoztak ki, amely 96 százalékos pontossággal mutatja ki az Alzheimer-kórt, talán már az előtt is, hogy a tünetek, mint például a memóriazavar jelentkeznének.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A tsimane törzs tagjait nem első alkalommal vizsgálják. 2017-ben már nagy nyilvánosságot kapott az az eredmény, miszerint időseik szív- és érrendszeri egészsége egészen példátlan a világon.

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.