hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-10-16

Január 1-jéig minden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak csatlakoznia kell az EESZT-hez, jelenteni viszont csak júniustól kell.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Neuroendokrin tumor
2018-12-17
#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-12-06

Olyan rendszert hoznak létre, amely egyszerű vérminta alapján segíti a tumorok korai felismerését és a megfelelő kezelés kiválasztását.

#4
Neuroendokrin tumorok - múlt, jelen és jövő patológus szemmel Neuroendokrin tumorok - múlt, jelen és jövő patológus szemmel
Medical Online >> Patológiai diagnosztika
2017-09-06

A neuroendokrin tumorok biológiai viselkedése függ a tumor keletkezési helyétől, méretétől és proliferációs aktivitásától.  Precíz diagnosztikájuk alapvetően radiológiai és laboratóriumi vizsgálatokra épül, amelyeknek nélkülözhetetlen része az immunhisztokémiai vizsgálat.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-12-16

A szegedi egyetem is tagja a konzorciumnak, amely a daganatok kialakulásában szerepet játszó genetikai és epigenetikai változásokat vizsgálja.

#6
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-06-20

Az Európai Rákintézetek Szervezete közel három évtizedes megalakulása óta most először tartotta éves ülését kelet-közép-európai országban.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-01-30
Az Országos Onkológiai Intézet olyan innovatív informatikai megoldás fejlesztésébe kezdett, amely a magyarországi rákgyógyítás és az onkológiai továbbképzés előmozdítását tűzte célul modern webes eszközök segítségével. A 2008 végére elkészülő portál első fejlesztési üteme lezárult. Az új eszköz végeleges formájában egy portál és egy csoportmunkaeszköz összes funkcióját elérhetővé teszi, így az orvosok a szakmai közösségépítésen és információcserén túl akár távgyógyászatra is használhatják majd.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.