hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 289
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-07-05

A Harvard Egyetem és az MIT közös kutatócsoportja a Nature Biotechnology folyóiratban megjelent cikkében ismertette új fejlesztését: a Covid-19 fertőzést diagnosztizáló maszkot.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-07-03

A szarvasmarhák gyomrában élő baktériumok képesek a műanyagok lebontására is – ezt állapította meg egy most publikált kutatás.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-06-29

Egyes bakteriofágok az összes többi élőlénytől eltérő, alternatív genetikai ABC-t használnak, közli az OTSZ Online.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Reumatológia
2021-06-15

Egy új gyógyszer forgalomba hozatali engedélyezése a klinikai vizsgálatokból származó eredményeken, az előnyök és kockázatok értékelésén alapszik. A klinikai vizsgálatokban résztvevő személyeknek szigorú beválasztási és kizárási kritériumoknak kell megfelelniük, kiválogatva a betegek azon szűk körét, akik feltehetőleg a legtöbbet profitálják majd a terápiából és akiknél a legkevesebb mellékhatás várható.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-05-25

Kásler Miklós miniszter korlátozottan nyilvános sajtóeseményen adta át Karikó Katalinnak a Semmelweis-díjat.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-05-21

A világhírű biokémikus Szeged díszpolgára lett és a jövőbeli tudományos együttműködés lehetőségeiről is egyeztetett az SZTE kutatóival. A szegedi egyetem rektora felkérte Karikó Katalint a X. Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny díszelőadójának.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-05-17

Az új típusú koronavírus-fertőzés (COVID-19) nagy terhet ró az egészségügyi ellátórendszerre és a társadalomra. Jelen ajánlás kizárólag a gyógyszeres kezelésre vonatkozik, és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján foglalja össze a terápiás lehetőségeket. Emellett egy javasolt kezelési algoritmust is tartalmaz.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-05-13

Karikó Katalin kutatóbiológus az MTA 194. közgyűlésén, május 3-án tartott ünnepi előadását követően röviden válaszolt az mta.hu kérdéseire.

#9
Medical Online >> Rovatok >> Reumatológia
2021-04-07

Az utóbbi években valamennyi orvosi szakterületen ugrásszerű változás következett be a különböző betegségek kezelésében. Általánosan elmondható, hogy szinte minden területen a személyre szabott orvoslás és a kezelés meghatározott céljainak elérésére törekvés, a „treat-to-target (T2T)” elv került előtérbe.

#10
Medical Online >> Rovatok >> Reumatológia
2021-04-07

Az akkor 45 éves nő betegsége 2008-ban indult kétoldali lábszárduzzanattal, hajhullással, gyengeséggel, arcerythemával, szájnyálkahártya-fekélyekkel, döntően kéz és láb kisízületi arthralgiával, arthritisszel, de időnként térdei is megduzzadtak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.