hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-10-07

A University of Pennsylvania kutatócsoportja a Journal of Clinical Investigation folyóiratban megjelent cikkükben arról számoltak be, hogy a DEL-1 molekula protektív hatású a reumatoid artritisszel szemben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> D-vitamin
2021-07-29

A D-vitamin elégtelen szintje számos (időskori) akut és krónikus kórkép emelkedett gyakoriságával, súlyosabb lefolyásával, magasabb mortalitásával köthető össze.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-04

A periodontális betegség számos súlyos kórkép, köztük az Alzheimer-kór kialakulásában is kóroki szerepet kaphat.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-04-25

A gyermekkori elhízás előfordulása az elmúlt években világszerte emelkedő tendenciát mutat, és különös aggodalomra ad okot a metabolikus diszregulációkkal és súlyos komorbiditásokkal (pl. 2-es típusú cukorbetegség) való kapcsolata. 

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-04-26

Az első szívinfarktus után gyakoribb a depresszió, az érintetteknek mégis ritkán adnak célzott terápiát – derül ki az otszonline.hu cikkéből.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-03-31

Foggyökérhártya gyulladásban szenvedők nagyobb eséllyel kapják meg első szívinfarktusukat – derült rá fény egy otszonline.hu-n bemutatott kutatásból.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-11-06

A DNS nemcsak genetikai információt hordoz, hanem fegyverként is bevethető különböző patogének ellen: az immunrendszer első védelmi vonalát képező neutrofilek ragadós háló formájában köpik kromatinállományukat a betolakodókra.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-08-31

Egy friss vizsgálat eredményei szerint a kismama hüvelyflórájának feltérképezése megjósolhatóvá teszi azt, hogy fennáll-e a koraszülés veszély

#9
Komorbiditások COPD-ben, kezelési szempontok 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2013-01-23

A COPD mellett több betegség is fennállhat: leggyakrabban hipertónia, iszkémiás szívbetegség, szívelégtelenség és tüdőrák társulásával kell számolni. Ezekre a dohányzás önmagában is nagyobb esélyt teremt, de COPD esetén a tüdőrák és a koronária-betegség rizikója tovább emelkedik. Fontos, hogy a háziorvosi gyakorlatban a szív-érrendszeri betegségekhez hasonló hangsúlyt kapjanak a dohányzással szorosan összefüggő tüdőbetegségek, a COPD és a tüdőrák.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.