hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-05-31

Csak akkor válhatna valóra a psziché, illetve a személyiség digitális halhatatlansága és az embert alapjaiban feljavító mesterséges intelligencia létrehozása – számos informatikus, köztük Ray Kurzweil vágya –, ha feltörnénk a neurális kódot, a tudomány legkeményebb dióját.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-05-13

Mi az elmebetegség? Milyen kritériumok alapján mondhatjuk ki valakiről, hogy szkizofrén, autista vagy depressziós? Objektív biomarkerek alig vannak.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-04-29
Elkészült az agy egy kis területének részletes szimulációja, melynek kísérleti eredményei megfelelnek az igazi aggyal elvégzettekének. A kutatók munkájukat a Prágában tartott European Future Technologies találkozón mutatták be. A „Kék Agy” jelenleg egy virtuális testben működik, megfigyelései az első utalásokat adhatják a gondolatok és az emlékek neurális alapjairól.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.