hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 79
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-11-29

A stressz az élet természetes része. De ha nem tanulod meg kezelni, komoly problémává válhat, ami kiégéshez vezet, írja a HRPWR.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-03

A végstádiumú szívelégtelenségben szenvedők kezelésében látványos előrelépést hozhat a xenotranszplantációhoz köthető várakozások sikeressége, de a beültethető mechanikus keringéstámogató eszközök is alapjaiban változtathatják meg a jelenlegi transzplantációs indikációs kritériumokat.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-24

A fejfájás gyakori panasz, mellyel a páciensek jelentős része többnyire nem is fordul orvoshoz, hanem vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal igyekszik megoldani problémáját. A fejfájás az esetek jelentős részében kínzó migrén képében jelentkezik, melynek fontosságát az adja, hogy más tünetekkel is társulva rontja az életminőséget és akadályozza, hogy a beteg megfelelően teljesítsen a tanulás és a munka terén.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-25

Az Index szerint floridai tudósok bizonyították, hogy a kisállattartás jó hatással van az egészségre, és megelőzheti akár az időskori elbutulást is.

#5
Medical Online >> Asztma
2022-04-01

Az inhalációs kortikoszteroidok – a korábbi elképzelésekkel ellentétben – terápiásan nem hasonlóak, azokkal dózismódosítást követően sem feltétlenül érhető el terápiás ekvivalencia. Egy klinikai vizsgálat is rámutatott arra, hogy az inhalációs kortikoszteroidok különbözhetnek egymástól a terápiás indexükben.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-12-30

Az időskori depresszió mind magatartásbeli, mind biológiai úton növeli számos betegség mortalitását. A Medical Tribune cikke a PharmaOnline-on.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-09-10

A macskák nyugodtabbá válnak egy autista gyermeket nevelő családban, állapították meg a Missouri Egyetem kutatói.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-04-08

A külvilág történései agyunk különböző régióira hatnak, és ezek kölcsönhatása további tüneteket okozhat, írja a HRPWR.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-02-22

Kifejlesztettek egy hordható érzékelő chipet, amely az izzadságban képes megmérni a kortizol koncentrációját, írja a GyártásTrend.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-11-06

A módszer segítheti a depresszió vagy a stresszel összefüggő állapotok jobb diagnosztizálását és kezelését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Miként lett a világhírűvé vált gerincsebészből a művészetek és egy somogyi község kulturális projektjének mecénása? László Ágnes interjúja.