hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 763
#1
Medical Online >> Háziorvostan
2023-03-06

Akut ischaemiás stroke esetén a gyulladásos reakciók − nuk­leá­ris faktor-kappa B (NF-κB)-n keresztüli − vinpocetinnel történő modulálása ígéretes alternatívát jelent a betegség prognózisa szempontjából.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-02-20

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendége Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgató főorvosa volt.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-01-27

Európa-szerte nálunk él a legtöbb elhízott. A betegség kezelésének öt pillére a diéta, a magatartás-/életmód-terápia, a mozgás, a gyógyszer, valamint a műtéti megoldás. A legfontosabb azonban annak szem előtt tartása, hogy sikeres és tartós súlycsökkentő programot csak a beteggel való együttműködésben lehet elérni.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-11-08

A XX. század egyik legnagyobb kardiológusa, Kerkovits Gyula nevét vette fel a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új szakrendelője.

#7
Medical Online >> NSAID-ek a gyakorlatban
2022-10-03

A nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID-ek) a leggyakrabban használt gyógyszerek közé tartoznak napjainkban. Nagyon gyakori, hogy számos nagy kardiovaszkuláris (CV) kockázatú beteg (például hipertóniások, koronáriabetegek, krónikus vesebetegek) rendszeresen szed valamilyen NSAID gyógyszert, ennek megfelelően az alkalmazásukkal kapcsolatban fellépő mellékhatások is kiemelkedő fontosságúak.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-26

A koleszterincsökkentő harmadára csökkenti egy újabb infarktus esélyét – mondta az Indexnek Becker Dávid, az MKT elnöke.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-09-23

Szívsebészeti nagyműtéten átesett és előrehaladott szívelégtelen betegek kezeléséhez is használható eszközöket kapott a PTE.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-12

A kombinált Se és koenzim Q10 pótlás megakadályozta a leukocyta telomer rövidülést alacsony Se szinttel élő idős embereknél, amely a gyulladáscsökkentő és antioxidáns mechanizmusok fontosságára utal az öregedés folyamatának lassításában. Bár e feltáró vizsgálat eredményei ok-okozati összefüggéseket nem mutatnak ki, a telomerhossz megőrzésével egyértelműen megfigyelhető a hosszabb túlélés, amely a telomerek preventív szerepére utal a CV halálozás csökkentésében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Miként lett a világhírűvé vált gerincsebészből a művészetek és egy somogyi község kulturális projektjének mecénása? László Ágnes interjúja.