hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2280
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-08-02

A Molecular Psychiatry folyóirat számolt be egy vizsgálatról, amely szerint közvetlen kapcsolat bizonyítható a SUV39H2 gén mutációja, hibás működése és az autizmus spektrum betegségek (ASD) kialakulása között.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-27

Semmelweis-díjat kapott dr. Csanádi Zoltán, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Intézetének intézetvezető egyetemi tanára. A HAON beszélgetett vele.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-24

Közel 10,7 millió beadott koronavírus elleni oltást követően csupán az esetek 0,039 százalékában fordultak elő nemkívánatos események, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ az Origóval.

#4
Medical Online >> Rovatok >> neurológia
2021-07-20

Közel száz évig tartotta magát az a nézet, hogy a sclerosis multiplexes (SM) betegek számára tilos a mozgás. Még nem általános, hogy „receptre rendelik” a mozgást SM-es pácienseiknek a neurológusok, ám egyre biztosabbnak tűnik, hogy a testmozgásnak a jelenleginél sokkal hangsúlyosabb szerepet kellene kapnia a gyógyszeres terápiát kiegészítő kezelések között.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-16

Pénteken elhagyhatja a budapesti Bethesda kórházat az első olyan gyermek, aki állami támogatás révén ott kapott SMA-kezelést.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-14

Ha Ausztriában leépítették volna az ágykapacitást,  összeomlott volna a rendszer, jelentette ki az osztrák orvosi kamara magyar származású elnöke.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-14

Az emberi társadalmak a különböző korokban/korszakokban  fejlettségük függvényében különbözőképpen vélekedtek az egészség megtartásáról, a betegségek megelőzéséről és a betegségek (járványok) kezeléséről.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-07-12

Egy következő világjárvány kialakulásának megakadályozásában kulcsszerepe lehet annak, ha odafigyelünk a patogének emberre való átugrásának valós veszélyeire, írja az InfoStart.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-08

A Kormányinfón elhangzott: az akció keretében a háziorvosok személyesen is felkeresik azokat a 60 év felettieket, akik még nem oltatták be magukat.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-03

Régóta úgy gondolják, hogy az endometriózis kezelésének legjobb módja a laparoszkópos műtét. Egyes betegek állapotán azonban ronthat is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.