hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 30
#1
Medical Tribune XVIII. évf. 3. szám
Medical Online
2020-03-01

A 2-es típusú diabetes mellitus (T2DM) korábbi, döntően a glikémiás kontrollra fókuszáló terápiás megközelítése helyett a legújabb nemzetközi ajánlások holisztikus kezelést, valamint az antihyperglykaemiás terápia megtervezésekor az ateroszklerotikus kardiovaszkuláris betegség (ASCVD), a pangásos szívelégtelenség, illetve a diabeteses vesekárosodás felmérésén alapuló egyéni gyógyszerválasztást preferálnak. Mindehhez a jól edukált beteg megnyerése, reálisan elérhető, időben behatárolt egyéni célkitűzések egyeztetése szükséges, a beteg személyes preferenciáit is figyelembe véve.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-12-19

Petr Widimskýnek a szívinfarktus ma ismert legkorszerűbb kezelését, annak mindenki számára elérhetővé tételét köszönhetjük. A 24. hu cikke.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-05-30

Hosszú távú NSAID-használat kapcsán csökkenni látszik az összegzett rákkockázat férfiaknál, illetve a colorectalis rák rizikója mindkét nemnél.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-09-01

A nők nagyobb eséllyel halnak meg szívinfarktust követően, mint a férfiak és kisebb valószínűséggel részesülnek olyan orvosi kezelésben, amely megmenthetné az életüket.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-12-02

Nagyobb eséllyel meghal az, aki kórházban szenved el szívinfarktust, és a mulasztás az infarktus utáni depresszió felismerésére is kiterjed. Jó hír viszont, hogy egy könnyen mérhető biomarkerrel előre jelezhető a szívroham valószínűsége.

#6
Medical Online
2013-05-28
#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-22

Világszerte az acetil-szalicilsav az egyik leggyakrabban alkalmazott készítmény, amelynek a gyógyításban történő alkalmazása évezredekkel ezelőttre nyúlik vissza

#8
A COPD-s betegek felismerése, szűrése, együttműködés a társszakmák között 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2012-09-17

A háziorvosoknak fontos szerepük van a COPD gyanújának felvetésében és a betegek korai stádiumban való kiemelésében. A COPD szisztémás következményei és gyakori társbetegségei miatt a háziorvos és a tüdőgyógyász számára nélkülözhetetlen a társszakmákkal, elsősorban a belgyógyászokkal és a kardiológusokkal való szoros együttműködés. Cikkünkben többek között bemutatjuk a szűrés módszereit, a differenciáldiagnosztika szempontjait és a komorbiditások szerepét.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-09-05

Az USA Élelmiszer- és Gyógyszerhatósága (FDA) engedélyezte az úgynevezett CorPath 200 rendszer használatát, a világon az első olyan robot-asszisztált rendszert, amellyel minimálisan invazív módon kezelhető a koronáriabetegség.

#10
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2012-07-04

A közelmúltban jelent meg az első irányelv az ileofemorális mélyvénás trombózis invazív kezeléséről. E kórkép súlyos tünetekkel és a késő szövődmények nagy kockázatával jár. Cikkünk összefoglalja a katéteres kezelés előnyeit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.