hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-03-03

A hormon-receptor pozitív, HER2 negatív előrehaladott emlődaganatok kezelésében a CDK4/6 gátló terápia áttörést jelentett. Széleskörű alkalmazásukkal párhuzamosan egyre több kérdésre kapunk választ, melyek a készítmények további precíziós és individuális alkalmazását teszik lehetővé.

#2
Medical Online >> Medical Tribune Február
2019-05-15
#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-07-19

Több szakértő megkérdőjelezte, hogy a kövér nők számára a legjobb kezelési mód a hormonszupresszió, mivel e nőkben a kezelés után is magasabb az ösztrogénszint, mint a normál súlyúakban. A londoni Rákkutató Intézet és a Királyi Marsden NHS Alapítvány most megvizsgálta ezt a kérdést.

#4
Medical Online
2011-12-08

Egy nemzetközi fázis 3 randomizált vizsgálatban az everolimus és egy hormon, az exemestane kombinációjával drámai mértékben meghosszabbították a metasztatizáló emlőrákban szenvedő nők progressziómentes túlélését.

#5
Medical Online >> PR
2011-12-01
#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-05-12

Ösztrogénszint-csökkentő gyógyszerek hatására a 2. vagy 3. stádiumú emlőrák gyakran összezsugorodik olyan méretűre, hogy szükségtelenné válik az egész emlő eltávolítása. Nagy méretű emlőtumor esetén a betegeknek két választásuk van: vagy vállalják a masztektómiát, vagy olyan gyógyszeres kezelést kérnek, amely csökkenti a tumor nagyságát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.