hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 20
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-05-10

A kardiovaszkuláris szövődmények elsősorban vaszkulárisak, az érrendszer károsodása nyomán, illetve a véralvadási rendszer túlaktivációja következtében alakulnak ki. A direkt myocardialis eltérések (a myo- vagy pericarditis, ACS, stressz cardiomyopathia) ritkábbak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Táplálásterápia
2020-11-25

A 2019 decemberében kitört járvány első heteitől szembeszökővé vált, hogy elsősorban az idős betegeket érinti fatálisan és gyakoribb elhalálozásuk súlyos tüdőgyulladás következménye.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-06-23

A tartósan lélegeztetésre szoruló, túlélt betegek esetében „Postintensive care syndrome” is kialakulhat, mely a légzőszervi mellett komplex muszkuloszkeletális rehabilitációt is szükségessé tehet.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-06-06

A koleszterin újabb fontos szerepére derített fényt az Egyesült Államok tudományos akadémiájának lapjában megjelent közlemény: a molekula a tüdőalveolusok felszínén segíti a légcserét, így pótlása életfontosságú lehet többek között a koraszülöttek légzési funkciójának javításában.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-09-02

Az akut szívelégtelenség legrégebbi ismert esetét dokumentálták kutatók, akik egy 3500 éves múmia vizsgálatának eredményeiről számoltak be a firenzei nemzetközi egyiptológiai kongresszuson.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-01-15

A Nature egy tanulmánya szerint a tüdőben is léteznek olyan őssejtek, amelyekből kiindulva regenerálódik a tüdőszövet.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-01-14

Január 23-án pénteken 16 órakor a fővárosi Szent Gellért Plébánia Szent Sír urnatemetőjében helyezik örök nyugalomra Fabók Józsefet, az egészségügy meghatározó személyiségét.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-11-17

Csaknem minden tizedik újszülött a 37. terhességi hét előtt jön világra, ami az orvostudomány jelenlegi fejlettségi szintjén is jelentős morbiditási és mortalitási kockázattal társul.

#9
Legionella – diagnosztikai és környezetegészségügyi kihívás 1. évfolyam / 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2014-11-11

A Legionellaceae baktérium-család első tagja az 1976-os philadelphia-i American Legion összejövetel során kialakult tüdőgyulladás-járvány kórokozójaként került felfedezésre, és magáról az összejövetelről kapta a baktérium család a nevét.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2012-08-28

A legújabb vizsgálatok szerint a speciális összetételű mikrobiom aktívan befolyásolhatja a kialakuló immunválaszt, a gyulladásos folyamatokat és a kísérő egyéb betegségeket.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.