hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-01-29

Vajon miért együttérzőbbek egyes emberek, mint a többiek? A nagyon önzetlen emberek agya alapvetően különbözik másokétól – derül ki egy kutatásból. A HRPWR cikke.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-04-12

Csak rövid távon maradnak fenn az altruista viselkedés korábban már bizonyított, kedvező élettani hatásai.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-03-11

Ha sikerülne csökkenteni a pszichopaták tüneteit és mesterségesen növelni az empatikus készséget, az komoly áttörést jelentene az idegtudományban, írja a Qubit.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-01-13

Kínai kutatók vizsgálatai szerint nem csak jól érezzük magunkat, ha viszonzás igénye nélkül jót cselekszünk, hanem fájdalomérzetünk is csökken.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-27

A korszerű pszichológiai elméletek szerint az egyéni életút folyamatos fejlődést jelent, mely életciklusváltásokon keresztül történik.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-08-21

A vírusok együttműködve képesek legyőzni a baktériumok ellenük kifejlesztett védekező rendszerét, a napjainkban génszerkesztésre használt CRISPR-rendszert. A felfedezés segítheti a fágterápia fejlesztését és a humán vírusinfekciók elleni védekezést.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-10-05

A Journal of Psychiatric Research-ben megjelent tanulmány neurobiológiai és pszichológiai alapokon álló bölcsességmérő eszköz kifejlesztéséről számol be, ami hasznos lehet a klinikai gyakorlatban és a bio-pszicho-szociális kutatásban egyaránt.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-23

A stressz elkerülhetetlen, a stressz következtében kialakuló betegség azonban megelőzhető. Kelly McGonigal stanfordi pszichológus arra hívja fel a figyelmet, hogy egyszerű kognitív módszerrel a korai halálozás kockázata 43 százalékkal csökkenthető.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-08-23

A kényelmetlennek tartott vastagbélbélrák-szűrésre való meghívás elfogadása vagy elutasítása mögött álló okok felderítése segíthet, hogy a jövőben célratörőbben fogalmazzuk meg a meghívókat. 

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-04-27

Hamarosan ajánlást tesz a szaktárcának az életvégi döntésekkel, az ellátás visszautasításával kapcsolatos hazai gyakorlat rendezésére az ombudsmani hivatal, amely vigyázó szemét folyamatosan rajta tartja az egészségügyön. Bár Magyarországon már tizenöt éve törvény védi a betegek jogait, azok lényegében máig holt szavak maradtak, és a gazdasági helyzet, az egészségügyiek élet- és munkakörülményeinek romlásával egyre inkább háttérbe szorulni látszanak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.