hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1617
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-09

A hvg.hu a Science nyomán ír arról a kutatásról, amely során génszerkesztéssel fordítják vissza a fiatalkori alkoholfogyasztás káros hatásait.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-09

Nemzetközi kutatások szerint az emberek 35 százaléka hízott a járvány idején, átlagosan nagyjából 3 kilót, hangzott el az RTL Híradóban.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-05

A PSA értéket befolyásoló nem daganatos genetikai faktorok ismerete javíthatja a prosztatarák szűrés eredményeit, közli az OTSZ Online.

#4
Medical Online >> Orvosok a dohányzásról
2022-05-02

Már a túlsúlyos állapot is kockázatot jelent további metabolikus elváltozásokra, daganatos betegségek kialakulására – nyilatkozta a medicalonline-hu-nak Dr. Halmy Eszter.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-04-29

A 24.hu ismerteti az Egyensúly Intézet több területet érintő javaslatcsomagját, amely érinti a szűréseket, a táplálkozást, az időskori ellátást.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-04-26

Nagy valószínűséggel már nem Kásler Miklós lesz az, aki megoldja a hazai betegellátást évek óta nyomasztó kórházi fertőzések problémakörét, ám az ágazat vélhetően új vezetésének legalább az őszinte szembenézést fel kellene vállalnia.

#7
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-04-16

A Liner szerint applikációk és videójátékok segítségével a szakosodott terapeuták bizonyítottan képesek arra, hogy a függőket digitálisan kezeljék.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-05

Egy egészséges szervezetnek a plazmaadás nem jelent megterhelést, így hazánkban egy donornak évente 45 alkalommal megengedett a plazmaadás – ez csaknem heti 1 alkalom. Az egészséges szervezet ugyanis könnyen képes pótolni a vérplazmát, amelynek 92%-a víz. Az egészséges szervek (pl. máj) gyorsan képesek a vérplazma fehérjéinek pótlására – nyilatkozta a Medicalonline.hu-nak Dr. Boda Zoltán, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet emeritus professzora.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-05

A Qubit szerint a részeg állatokról szóló mókás történetek száma nagy, de viszonylag kevés mögöttük a tudományos tény.

#10
Medical Online >> Háziorvostan
2022-03-28

A legtöbb mentális betegségben szenvedő egyén nem erőszakos, illetve az erőszakos viselkedés általában csak átmeneti jellegű (Swanson 1996). Ugyanakkor számos közlemény (Pulay 2008, Fazel 2009) rámutatott az erőszakos viselkedés és egyes pszichiátriai betegségek kapcsolatára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.