hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-02-02

A szegedi kutatók által kifejlesztett agyi defibrillátor a nagyon közeli jövőben képes lesz automatikusan leállítani az epilepsziás rohamokat a beteg páciensekben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-18

Az infarktus utáni sikeres felépüléshez kíván túlélőcsomagot biztosítani a betegeknek a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és a Sanofi.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-08-28

A Japánt sújtó földrengés és cunami utáni hetekben többen haltak meg szív- és érrendszeri rohamok következtében – írja az MTI.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2011-02-09

Az első "MRI-biztos" pacemakerrendszert engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerügyi hatósága (FDA), az újdonságot a világ legnagyobb orvosi műszergyártó vállalata, az amerikai Medtronic Inc. fejlesztette ki.

#5
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-03-24
A British Medical Journal (BMJ); a Lancet; a Journal of the American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-12-16
A hirtelen szívhalálból újraélesztett beteget New York mentőszolgálata 2009. január 1-től csak olyan kórházba viheti további kezelésre, ahol a test hűtésével is csökkenthető az agyi károsodás kockázata. Az amerikai nagyváros ebben nem az első: Londonban vagy Bécsben az életmentésnek ez a rendszere már eredményesen működik.
#7
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-09-03
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-05-03
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.