hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5777
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-28

Az Index szerint jelentős áttörést hozhat az agydaganat elleni küzdelemben az a különleges, mágnesterápiás sisak, amely sikerrel összezsugorította az egyik páciens tumorát.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-28

Tényleg tudunk a mindfulness gyakorlásával érdemi hatással lenni arra, hogyan érezzük magunkat? A Mindfulness Itthon blog bejegyzését a HRPWR idézi.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-07-27

A Nature-ben jelent meg a Massachusetts General Hospital kutatóorvosainak új cikke, melyben egy olyan szignalizációs útvonalat írnak le, ami segíthet az egyes neurológiai betegségek során bekövetkező agyi gyulladásos folyamatok csökkentésében.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-26

Átadták az új, úgynevezett hibridműtőt Budapesten, a Fiumei úti baleseti központban hétfőn, közölte az MTI.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-26

Már az alapellátás szintjén össze kellene hangolni az egészségügyi és a szociális munkát, írja a Népszava.

#6
Medical Online >> Rovatok >> neurológia
2021-07-20

Közel száz évig tartotta magát az a nézet, hogy a sclerosis multiplexes (SM) betegek számára tilos a mozgás. Még nem általános, hogy „receptre rendelik” a mozgást SM-es pácienseiknek a neurológusok, ám egyre biztosabbnak tűnik, hogy a testmozgásnak a jelenleginél sokkal hangsúlyosabb szerepet kellene kapnia a gyógyszeres terápiát kiegészítő kezelések között.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-19

Egyre világosabbá válik, hogyan károsítja az agyat a covidbetegség, írta a világ vezető tudományos lapja, a Nature nyomán a 444.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-14

Ha Ausztriában leépítették volna az ágykapacitást,  összeomlott volna a rendszer, jelentette ki az osztrák orvosi kamara magyar származású elnöke.

#9
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2021-07-14

A ZTE high-tech okospólója képes a szívműködés, a légzés, az izmok működésének, a testhőmérséklet és az izzadság összetevőinek folyamatos mérésére, közli a GyártásTrend.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-14

Az emberi társadalmak a különböző korokban/korszakokban  fejlettségük függvényében különbözőképpen vélekedtek az egészség megtartásáról, a betegségek megelőzéséről és a betegségek (járványok) kezeléséről.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.