hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-12-16

Ennek a referátumnak a bevezetője indulhatna úgy is, mint bármilyen hasonló tárgyú közleményé az elmúlt évtizedekből. Helyette azonban egy egészen új megközelítés bemutatásával kezdeném a publikációt. Ennek részletei, de maga az egész elmélet is csak mintegy néhány éves múltra tekint vissza, a vele foglalkozó közlemények pedig a legnagyobb nemzetközi orvosi lapokban jelennek meg, exponenciálisan növekvő számban.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-29

Cukorbetegségben az átlagosnál nagyobb a szív- és érrendszeri betegségek (CVD, cardiovascular disease) kialakulásának kockázata, illetve az ebből adódó morbiditás és mortalitás.

#3
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2011-07-28

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) július 20-án bejelentette, hogy engedélyezte az AstraZeneca által gyártott Brilinta ticagrelor tabletták alkalmazását

#4
Medical Online >> PR
-0001-11-30

Az AstraZeneca gyógyszervállalat decemberben közölte, hogy az Európai Gyógyszerhatóság (EMA) engedélyezte a BriliqueTM (ticagrelor tabletta) forgalomba hozatalát felnőtt, akut koronária szindrómában szenvedő betegek atherotrombotikus eseményeinek megelőzésére. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.