hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-05-07

A Covid-19-pandémia a klinikai vizsgálatok, így a szívelégtelenség kapcsán végzett vizsgálatok szervezését és lebonyolítását is megnehezíti, ami akár a reménykeltő terápiás lehetőségek alkalmazásának késleltetését vagy akár teljes elvetését is eredményezheti.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2020-03-12

Ingyenes Rendkívüli Távmunka Támogatást nyújt a LogMeIn egészségügyi szolgáltatóknak, oktatási intézményeknek, állami és önkormányzati szerveknek, valamint nonprofit szervezeteknek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-09-02

Amerikai kutatók az asztrociták szerepének tanulmányozása során bizonyítékkal szolgáltak arról, hogy a sejtek fontos szerepet töltenek be a hosszú távú memória megőrzésében.

#4
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> Sclerosis Multiplex
2017-03-07

Okostelefonokkal távolról monitorozzák a központi idegrendszer betegségeiben szenvedő pácienseket – írja a GyártásTrend.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-04-11

A telemedicina az orvostudomány dinamikusan fejlődő új területe, mely a diagnosztikában, a konzultáció és tréning területén kap leginkább szerepet A legtöbb telemonitorozási vizsgálat a szívelégtelenségre fókuszál, azzal a céllal, hogy a betegek kórházon kívüli kezelését effektívebbé tegye. Az EKG monitorozás kérdése a telemedicina területén még egy nem megoldott kérdés, az informatika fejlődésével folyamatosan korszerűsödik.

#6
Medical Tribune IX. évf. 12. szám
Medical Online
2011-06-16

A Pfizer június 7-én jelentette be, hogy egy új, kísérleti gyógyszerre vonatkozóan olyan randomizált vizsgálatot végez, amelyben a résztvevők az orvosi ellenőrzés helyett kizárólag elektronikus eszközöket használnak, és így olyan személyek is részt vehetnek a tanulmányban, akik a vizsgálatot végző klinikáktól nagyon távol élnek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-06-08

A Pfizer bejelentette, hogy egy új, kísérleti gyógyszerre vonatkozóan olyan randomizált vizsgálatot végez, amelyben a résztvevők az orvosi ellenőrzés helyett kizárólag elektronikus eszközöket használnak, és így olyan személyek is részt vehetnek a tanulmányban, akik a vizsgálatot végző klinikáktól nagyon távol élnek. A pilot projekt során nincsenek klinikai vizitek, helyettük mobiltelefonnal és webes eszközökkel gyűjtik össze a szükséges adatokat.

#8
Medical Online
2010-02-02
Néhány év alatt terjedtek el az Egyesült Államokban azok az alkoholérzékelő szerkezetek, amiket viselőik bokájára erősítenek fel. Erre bíróság kötelezheti azt a vétkest, aki alkoholos állapotban követett el törvénysértést. Ha az illető ivott, a szerkezet jelzi egy távoli központnak.
#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-08-02
Évente több ezer önként jelentkező orvos indul útnak az Egyesült Államokban a Remote Area Medical (RAM) elnevezésű jótékonysági szervezet keretein belül, hogy ingyenes egészségügyi ellátást biztosítson országszerte a rászorulóknak.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.