hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 20
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-01-30

Társadalmi vitára van szükség, és annak eredményeként törvényben kell szabályozni azokat a kérdéseket, amelyek egyértelművé teszik, mit tehet egy orvos akkor, ha nincs elegendő erőforrás, és választani kell, melyik beteg maradhat életben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-04-24

Egy orvosnak naponta akár többször is döntenie kell életről-halálról. Matkó Ida aneszteziológus interjúja a 168 Órában.

#3
2016-10-13
09:00:00

Konferenciánk megtelt!

Az egészségügy átalakítása újra napirenden van. Konferenciánkon pro és kontra vélemények hangzanak el a fővárosi kórházak rendszeréről, a kórházak és a szociális intézmények viszonyáról, a kancelláriarendszerről, valamint az örökzöld finanszírozási problémákról.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-02-02

Miközben a járulékfizetés általánosan kötelező, és a betegbiztosítás rendszere egységes, az ellátás színvonala és az ingyenesen járó szolgáltatások köre rendkívül eltérő lehet kórházanként.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-09-04

Az orvosi hivatás válságát jelzik a hazai gyógyítók álmai is: atyáskodó, klasszikus orvos-beteg viszony, heroikus küzdelem a betegért bármikor – az álomban. Kiégettség, elfásulás, szuicid hajlam – a gyakorlatban.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-04-27

Hamarosan ajánlást tesz a szaktárcának az életvégi döntésekkel, az ellátás visszautasításával kapcsolatos hazai gyakorlat rendezésére az ombudsmani hivatal, amely vigyázó szemét folyamatosan rajta tartja az egészségügyön. Bár Magyarországon már tizenöt éve törvény védi a betegek jogait, azok lényegében máig holt szavak maradtak, és a gazdasági helyzet, az egészségügyiek élet- és munkakörülményeinek romlásával egyre inkább háttérbe szorulni látszanak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-11-24

Az egészségügyért felelős államtitkár tavaly nyár óta ismeri az Uzsoki Utcai Kórházban állítólag morfintúladagolás miatt meghalt betegek történetét – írja a Népszabadság, melynek újságíróját felkereste egy feljelentést tevő édesanya.

.

#8
Medical Online >> Mi újság?
2011-06-21

Információhiány és az ebből fakadó kiszolgáltatottság. Talán így lehetne röviden leírni jó néhány beteg helyzetét, ha valamilyen egészségügyi gondja támad - írja a Life & Style.hu.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-04-11

Bár az orvosok visszakapták a köztestületük által kért kötelező kamarai tagságot, ez a fejlemény nem nyugtatja meg a szakmát, inkább csak kiélezi az egyes szakmai csoportok közötti érdekellentéteteket. Az érintettek maguk sem egységesek: vajon időszerű-e most megint egyetlen szervezetbe léptetni az orvosokat, azelőtt, hogy a belső feszültségeket feloldanák. Az pedig kifejezetten dühíti a kamarát ellenző csoportokat, hogy a testület a végrehajtókkal szedeti be az elmaradt tagdíjakat.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-06-10

Bár a kormány késznek látszik, hogy megtorolja az orvosokat érő támadásokat, mégis kevés történik az agresszió csökkentéséért – írja a Népszabadság.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nagyjából egy hónapja áll az ajkai Magyar Imre Kórház nagy csinnadrattával négy éve átadott CT-berendezése meghibásodás miatt.

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.