hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-01-05

Január 4-én indult az első kísérlet a politablettával, amely több hatóanyagot tartalmaz kis dózisban, naponta egyszer kell szedni, és a szívinfarktustól és a stroke-tól védi az 50 éven felülieket. A gyógyszert a Cipla nevű indiai generikus cég gyártja; mivel minden komponensének lejárt már a védettsége, másolhatók, és a tabletta olcsó lesz.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-06-17
Nicholas Wald a megelőzés orvostudományának professzora Londonban. Évekkel ezelőtt rendszeresen segített koszorúér-betegséggel küzdő apósának összerakni azt a maréknyi gyógyszert, amire szüksége volt a létezéshez, gyötrelmei enyhítéséhez. Ennek kapcsán gondolt rá először, hogy a hosszú, súlyos betegeskedés talán elodázható vagy kevésbé kínzóvá tehető, ha korábban kezdi valaki a szívgyógyszerek szedését.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.