hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 448
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-31

Az EMA döntését követően Magyarországon is lehetővé vált Modernával a 12 éven felüli korosztály oltása.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-29

Hónapok után újra megjelent Pekingben a fertőzés. Az idősek újraoltására készülnek Izraelben. Nemzetközi kitekintés.

#3
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2021-07-28

A magyarok 92 százaléka nem, vagy csak nagyon röviden készül fel az orvossal történő találkozásra, derül ki az AIPM országos közvéleménykutatásából.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-07-21

Idős korban nagyobb a CDK 4/6-gátlókkal kezelt csoportban a hatásosság a kontrollal szemben, a mellékhatások szignifikánsan nem gyakoribbak, s speciális következmények nem fordulnak elő, ám a kezelés során a betegek nagyobb gondoskodást igényelnek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-01

Lejárt a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok tartós letelepedési kérelmének benyújtására kijelölt határidő.

#6
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-06-30

A ciklin-dependens kináz 4/6-inhibitorok - a palbociklib, a ribociklib és az abemaciklib - farmakokinetikai és farmakodinámiás tulajdonságai néhány tekintetben különböznek: az adagolási séma, az agyi penetráció és a mellékhatásprofil vonatkozásában is vannak különbségek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-06-25

Afrika vesztésre áll a koronavírus elleni harcban, mert az egyes államok nem tudnak kellő mennyiségű védőoltáshoz jutni.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-24

Az autoimmun folyamatokban központi szerepet játszó citokinek célzott gátlása biológiai terápiákkal több mint két évtizede széles körben alkalmazott, hatékony eszköz a rheumatoid arthritis (RA) kezelésében.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-20

Újabb szakaszához ért a magyar oltási program. Lehetővé teszik a Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok oltását is.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-12

Az EMA szerint az AstraZeneca oltóanyaga kapilláris szivárgási szindrómát okozhat, ezért nem javasolja használatát azok számára, akiknél a jelenség már korábban is fellépett.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.