hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-07-16

A WHO szerint a bébiételek nagy részét nem megfelelően ajánlják hat hónapnál fiatalabb babáknak és soknak túl magas a cukortartalma.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-02-02

A vékonybélben rövid időn belül egységeikre széteső szénhidrátok magasabb rizikót jelentenek az inzulinrezisztencia és a zsírmáj szempontjából, mint a lassan bomlók, közölte a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-11

A British Medical Journal egy tanulmánya a 2013-ban megkezdett európai cukor-liberalizáció az elhízottak és a cukorbetegek, valamint a hipertóniások számának növekedését fogja eredményezni.

#4
Mire kell figyelni vizeletcsík használata esetén? 1. évfolyam, 1. szám
Medical Online >> Háziorvostan
2014-11-03

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne: fogja a csíkot, belemártja a mintába, majd leolvassa a színskála alapján az eredményt. Pár perc, és 7-8 paraméter segítségével máris kész a diagnózis. Vagy mégsem?

#5
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-04-04

A vashiányos anémia gyakori velejárója a krónikus betegségeknek, a vas intravénás adása pedig ajánlott kezelés. Az adag meghatározása azonban nem könnyű, a nem megfelelő alkalmazás pedig ronthatja a betegek együttműködését és a kezelés hatásosságát. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-12-13

A Groningeni Egyetem két tudósa megfejtette a fogkőképződést előidéző enzim szerkezetét és működési mechanizmusát.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-10-18

Bár a PIPP pontszám lényegesen alacsonyabb volt azokban az újszülöttekben, akik szacharózt kaptak. a kutatók mégis úgy vélik, a szacharóznak nincs fájdalomcsillapító hatása.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-02-20
Az Oxfordi Egyetem kutatói olyan módszert dolgoztak ki, amellyel az oltóanyagok hűtés nélkül is hosszú ideig eltarthatók.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?