Ha egy várandós az összes „szakértő” tanácsait figyelembe kívánja venni étrendje összeállításakor, akkor könnyen előfordulhat, hogy végül nem sok étel közül választhat. Cikkünk tanácsot nyújt ahhoz, hogyan ismertethetjük a terhesekkel az ételekben rejlő veszélyeket – a toxoplasmosistól a földimogyoróig – oly módon, hogy ne keltsünk bennük felesleges feszültséget és ne vegyük el tőlük az étkezés örömét.
Mely ételek jelentenek valóban veszélyt egy várandós számára? A betegek szorongva várják a választ, és örömmel fogadják, ha gyakorlati tanácsokat kapnak a kávé- és alkoholfogyasztásra, illetve a higanyra és egyéb anyagokra vonatkozóan.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?