Egy kiterjedt irodalmi áttekintés szerint látszanak ugyan bizonyos előnyei a bioélelmiszerek fogyasztásának, de az ok-okozati összefüggés egyelőre nem bizonyítható.
Egy irodalmi áttekintés a kockázati tényezők jelentős csökkenését mutatta ki szív-érrendszeri, daganatos és anyagcsere-betegségek esetén a növényi alapú étrend követése esetén.
Dán kutatók modellfuttatásai alapján az elöregedő népesség miatt még a prevenció mellett is az a legvalószínűbb, hogy 2050-re emelkedni fog a rákbetegségek prevalenciája.
A JAMA Network Open folyóiratban jelent meg dél-koreai kutatók cikke, amelyben egy retrospektív kohorsz vizsgálat során hasonlították össze a dohányzás abbahagyása óta eltelt idő és a rákkockázat közötti asszociáció mértékét.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?