hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 43
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-10-09

A The Lancet Regional Health – Europe folyóiratban megjelent cikkben az ultrafeldolgozott élelmiszerek és a 2-es típusú cukorbetegség kockázata közötti összefüggést vizsgálták.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-08-07

Az itthon is egyre népszerűbb vizsgálat idővel célzott kezelésekhez és diagnózisokhoz vezethet, ma azonban nem lehet csupán erre hagyatkozni.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2024-07-12

Az utóbbi évtizedekben a túlsúly és az elhízás előfordulásának meredek emelkedése következtében az elhízáshoz kapcsolódó metabolikus és szervi eltérések is megszaporodtak, nemcsak a felnőtt, de a gyermek populációban is.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-07-04

Egy klinikai vizsgálat eredményei szerint a citromverbéna kivonat alkalmazása csökkentette a stresszt és növelte a melatonin termelődését, ami az alvásminőség javulásához vezetett.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-07-01

A Nutrition & Diabetes folyóiratban jelent meg a Queen’s University kutatóinak  cikke, amelynek fő megállapítása, hogy a flavonoidokban gazdag étrend csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-27

Az 1990-es évektől robbanásszerűen terjedtek a különböző fermentált vörös rizs készítmények mint természetes koleszterincsökkentők, ezek azonban ma már ismert mellékhatásokkal bírnak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-05-22

Egy irodalmi áttekintés a kockázati tényezők jelentős csökkenését mutatta ki szív-érrendszeri, daganatos és anyagcsere-betegségek esetén a növényi alapú étrend követése esetén.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-05-17

Egy nagyszabású új tanulmány megállapította, hogy a növényi alapú étrend csökkenti a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, írja az rtl.hu.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-04-29

Csökken a magas vérnyomás kialakulásának kockázata a mediterrán étrend követésének hatására. A European Journal of Clinical Nutrition folyóiratban április 5-én jelent meg az ATTICA vizsgálat eredményeit taglaló közlemény.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-02-21

Az étkezési kultúra megváltoztatása segítheti a fenntarthatóságot a WWF legfrissebb, Közép-Európában végzett felmérése szerint.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?