A KIM parlamenti államtitkára a kultúráért felelős államtitkárral állami kitüntetéseket, kulturális elismeréseket és a Népművészet Mestere díjakat adta át a Pesti Vigadóban.
A rendezvényt támogatja a Magyar Gasztroenterológiai Társaság, a Magyar Orvosi Kamara. A továbbképzésünket a Pécsi Tudomány Egyetem 12 kreditponttal akkreditálta.
Az egészségügy megmentéséért emeltek szót az ágazat korábbi vezetői és más szakemberek a József Attila Alapítvány és a Friedrich Ebert Alapítvány által szervezett szerdai tanácskozáson Budapesten.
Elbocsátások az egészségügyben
Az Egészségügyi Minisztériumhoz tartozó intézmények dolgozóinak 11,3 százalékát elbocsátották, vagy megszüntették közalkalmazotti jogviszonyát az elmúlt 2–3 évben. Az intézkedés körülbelül 5,3 milliárd forint megtakarítást eredményezett – derül ki abból a levélből, amelyet Rácz Jenő írt Szilvásy Györgynek, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárának. Ebben az áll: a szakminiszter egyetért a kormány kisebb és hatékonyabb államra vonatkozó elképzeléseivel.
Magyar Nemzet
Politológusok Rácz Jenőről
A tízes skálán 5,3 pontra értékelték a politológusok az egészségügyi miniszter munkáját. Rácz Jenő Fricz Tamástól és Török Gábortól egyaránt 5-5 pontot, Lakner Zoltántól 6 pontot kapott, átlagos teljesítménye így 5,3 pont. Fricz Tamás szerint a „Kökény Mihály-i” korszakhoz képest valamivel több az őszinteség, ám valóságos teljesítmény nélkül. Török Gábor a kormány egyik meglepetésemberének tartja Rácz Jenőt, aki elsőre – és talán még másodikra is – szürke hivatalnoknak látszott, mégis képes volt időnként a nyilvánosság előtt is segíteni a miniszterelnök munkáját. Lakner Zoltán véleménye szerint az egészségügy helyzetéhez képest meglepő nyugalom uralkodik a tárcánál, ami a miniszter javára írható. Szintén pozitívnak tartja, ha a száz lépés programjának legalább negyede az egészségügy javítására irányul, ez ugyanis jó érdekérvényesítő képességre utal.
Magyar Nemzet
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?