A The American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban jelent meg a University of California, Los Angeles (UCLA) kutatóinak cikke, amelyben a fahéj glükózszint-moduláló hatását vizsgálták.
A Nutrition & Diabetes folyóiratban jelent meg a Queen’s University kutatóinak cikke, amelynek fő megállapítása, hogy a flavonoidokban gazdag étrend csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Világszerte elérhető eljárás a botulinumtoxin-kezelés spaszticitásban. Az SZTE Neurológiai Klinika és annak Neurorehabilitációs Osztálya különleges egységet képez, és számos új terápiás és rehabilitációs eljárás is elérhető itt, többek között ez a terápia is. Erről nyilatkozott lapunknak dr. Klivényi Péter professzor, a tanszék vezetője.
Az 1990-es évektől robbanásszerűen terjedtek a különböző fermentált vörös rizs készítmények mint természetes koleszterincsökkentők, ezek azonban ma már ismert mellékhatásokkal bírnak.
2000 és 2023 között 157 ezer idő előtti halálesetet okozott Európában a klímaváltozás, amelyek 97 százalékáért a hőhullámok a felelősek – állapítja meg legújabb, az átalakuló éghajlat és az európai társadalmak elöregedésének összefüggéseit vizsgáló felmérésében az Allianz Research.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?