hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-10-10

Egy kiterjedt irodalmi áttekintés szerint látszanak ugyan bizonyos előnyei a bioélelmiszerek fogyasztásának, de az ok-okozati összefüggés egyelőre nem bizonyítható.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-10-19

Míg 1963-ban mindössze 153 japán állampolgár érte meg a százéves kort, ez a szám napjainkra 60 ezerre nőtt, írja a Dívány.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-09-19

Fontos antioxidánsok hiányát tárta fel egy vizsgálat Alzheimer-kóros betegek agyának boncolásakor, közli az OTSZ Online.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-08-17

A vizsgálatnak egészségügyi jelentősége is van, hiszen a növényi eredetű táplálékok színtestjei a szervezet számára fontos vasforrást jelentenek.

#5
Medical Online >> Háziorvostan
2023-03-28
#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-11-25

Napjainkban, amikor az elhízás egyre égetőbb népegészségügyi problémaként jelenik meg, gyakran az alultápláltság témája marginális kérdésként tűnik fel a mindennapi orvosi gyakorlatban, többek között az apellátásban is.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-01-08

Mellrákos betegeknél az antioxidánsok plusz bevitele negatív hatással lehet a recidíva- és a mortalitási rizikóra, írja a PharmaOnline.

#8
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-06-14
A készülék forgalmazói állítják, hogy termékük a bőrön át képes a szervezetben megtalálható karotinoidok mennyiségét és ezáltal a létfontosságú antioxidáns elegendő voltát és az immunrendszer ellenállóképességét felmérni.
#9
Medical Tribune IV. évf.13. szám
Medical Online
2006-07-01
Gyulladás- és vérnyomáscsökkentő a zöldségestől Épp a paradicsomszezon elején publikálták azt a két tanulmányt, amelyek megerősítik: gyulladáscsökkentő, határértékhipertóniában pedig vérnyomást mérséklő hatású a világszerte az egyik legnagyobb területen és mennyiségben termelt zöldségféle. A világon mintegy 3,1 millió hektáron, évente közel 90 millió tonnányi mennyiségben termelt paradicsom vitamintartalma nem magas (100 g friss termésben 20–30 mg C-vitamin és 5000–9000 IU A-vitamin található), mégis fontos vitaminforrás, mivel egy főre jutó fogyasztása a legnagyobb a zöldségfélék között. A Magyarországon évente 10–12 kg/fő mennyiségben magunkhoz vett piros gömbök – a 100 grammonként 220–300 mg-os káliumtartalom, a 2–4 százalékos cukortartalom és a 0,3–0,6 százalékos savtartalom mellett – antioxidáns hatású karotinoidokat tartalmaznak.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?