Nagy lépéseket tettünk előre és sikereket értünk el – vélekedett egy szerdai konferencián az egészségügyért felelős államtitkár, az elemző szerint azonban, ha így megyünk tovább, az ágazat minden szereplője vesztese lesz az átalakításnak.
A nagy minisztérium reprezentálja és képviseli annak a szellemiségét, amit elkezdtünk: a folyamat középpontjában az ember áll, mondta az államtitkár az EchoTV-ben.
Bár az elmúlt években sok pénzt öntöttek az egészségügybe, ezt megkésve és koncepciótlanul tették. A kormányprogramot államtitkári programpontok helyettesítik, miközben az államtitkárság alól kiszervezetek minden fontos szervezetet.
Ismét kormány elé viszik a kórházak pénzügyi szakembereinek kiszervezését és a háziorvosi törzskartonok kötelező kitöltéséről szóló szabályozást, írja a Népszava.
Miközben többen az ágazati stratégiát hiányolták, strukturális és humánerőforrás-krízisről, romló betegbiztonságról szóltak, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a kancelláriarendszer meghekkeléséről, és újabb menetekről beszélt az Egészségügy 5 Dimenzióban Téli Szimpóziumán.
Az ellátórendszerek reformja nagyobb lélegzetű vállalkozás annál, hogy egyetlen kormányzati ciklus elegendő volna egy ilyen program véghezviteléhez, írja a Népszavában Kökény Mihály exminiszter.
Az egészségügy „felső tízezre” erős ráhatással rendelkezik az ágazatban, ami mára politikai befolyássá nőtte ki magát – hangzott el az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) veszi át április 1-jétől a kórházak pénzügyi-számviteli feladatait, az érintett területen dolgozókkal együtt, közölte a Magyar Idők.
Mozgalmasnak és nagy változásokat sejtető évnek gondoltuk 2016-ot, valójában azonban számos ígéret ellenére sem sok minden történt az idei évben. Összeállításunkban az idő előrehaladtával, helyenként tematikusan igyekeztünk feleleveníteni 2016 még most is zajló, legfontosabbnak ítélt eseményeit.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?