hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 205
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-18

A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-14

A fermentáció az egyik legősibb élelmiszertartósítási-technika, amit vélhetően már 9000 éve ismer az emberiség, közli a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-05-22

Egy irodalmi áttekintés a kockázati tényezők jelentős csökkenését mutatta ki szív-érrendszeri, daganatos és anyagcsere-betegségek esetén a növényi alapú étrend követése esetén.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-04-05

A legnépszerűbb szuperélelmiszerek listáját a fermentált élelmiszerek, az áfonya, különféle magvak, valamint a bab és más hüvelyesek vezetik.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-02-20

A változókorral járó egyéb tünetek csillapításában is segíthet az az étrend, melyről a Nutrient nevű szakfolyóiratban publikáltak magyar dietetikusok.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2024-01-03

Az ajánlás szerint célszerű a bevitt energia 40-70 százalékát szénhidrátból magunkhoz venni, írja összefoglalójában a WEBBeteg.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-12-13

Elfogadták a COP28 klímacsúcs résztvevői szerdán az éghajlatváltozás legsúlyosabb hatásainak elhárítása érdekében a fosszilis tüzelőanyagoktól való megválásra felszólító nyilatkozatot.

#8
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2023-11-14

Egy átlagos magyar naponta 3320 kalóriát fogyaszt – derül ki az ENSZ adatait összesítő OurWorldInData kiadványból.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-10-19

Míg 1963-ban mindössze 153 japán állampolgár érte meg a százéves kort, ez a szám napjainkra 60 ezerre nőtt, írja a Dívány.

#10
Medical Online >> Háziorvostan
2023-09-04

A parlagfű tudományos nevét Carl Linné (1707−1778), a híres svéd botanikus, a kettős nevezéktan megalkotója adta, 1753-ban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?