„Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ november 25-én konferenciát szervezett a borról az objektivitás, a mértékletesség és a szakmaiság jegyében arról, hogy miként tudja szolgálni a bor az egészségesebb életmódot” – írja honlapján a kórházfenntartó.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ első alkalommal hirdeti meg borversenyét az egészséges életmód zászlós bora cím elnyerésére... – nem viccelünk, az ÁEEK honlapján olvastuk.
Nem élnek és nem táplálkoznak ma egészségesebben a csehek, mint az 1989 előtt, holott a feltételek adottak lennének - derült ki a cseh statisztikai hivatal összehasonlításából.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-01-20
Nem zárható ki, hogy gyógyszerként is meghosszabbítja majd az életet, de nem az és nem úgy, ahogy sokan vélték a vörösborban és az étcsokiban található resveratrollal kapcsolatban.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-02-03
A mérsékelt alkoholfogyasztás jót tesz a szívnek, de ha kisebb alkoholtartalmú bort iszunk, akkor a rosszindulatú daganatok kockázatát is csökkenthetjük. A könnyű borok jótékony hatásáról a World Cancer Research Fund (WCRF) legújabb közleménye számol be.
Keményebb nemzeti intézkedéseket sürget új, globális alkoholstratégiájában az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Nagy-Britanniában betiltják a pubokban zajló ivóversenyeket, Putyin pedig 2020-ig kilenc literre felezné az oroszok által fogyasztott szesz mennyiségét.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-07-14
A mérsékelt borfogyasztás csökkenti az Alzheimer-kor kockázatát a 75 évnél idősebbek körében, míg a napi két pohárnál több éppen ellenkező hatású – derül ki az észak-karolinai Winston-Salem Wake Forest Egyetemnek a bécsi szakkonferencián közzétett tanulmányából. A július 16-ig tartó tanácskozáson 6000 tudós, orvos és Alzheimer-szakértő vesz részt.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-05-19
Kanadai kutatók a világ minden tájáról csaknem 200 tudományos kutatás alapján hangsúlyozzák, hogy a megfelelően étkező területeken mérhetően kisebb a szívinfarktus bekövetkezésének veszélye, mint ott, ahol az étrendnek sok eleme az egészségtelen ennivalók közé tartozik. A vizsgálat eredményeit az Archives of Internal Medicine szakfolyóirat közölte.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?