A The American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban jelent meg a University of California, Los Angeles (UCLA) kutatóinak cikke, amelyben a fahéj glükózszint-moduláló hatását vizsgálták.
A Nutrition & Diabetes folyóiratban jelent meg a Queen’s University kutatóinak cikke, amelynek fő megállapítása, hogy a flavonoidokban gazdag étrend csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Az OTSZ Online szerint lerántották a leplet a “hideg” tumorok által alkalmazott egyik álcázási mechanizmusról, ami új terápiák kifejlesztéséhez vezethet.
6 milliárdos keretösszeggel indul a Research Grant Hungary program, amely ösztönzi a külföldi és külföldön dolgozó magyar kutatókat, hogy projektjeiket Magyarországon valósítsák meg.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?