Nemzetközi szinten egyetértés mutatkozik abban, hogy a vaspótlás a szoptatás időszakában kiemelten fontos.
A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.
Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű édesítőszer jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
Az aszpartám fogyasztása biztonságos, maradt az eddig érvényben lévő napi beviteli ajánlás is, írja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
Megérkezett a WHO és a FAO állásfoglalása az aszpartám egészségre gyakorolt hatásáról. Lehetséges rákkeltő.
Az EB engedélyezte a házi tücskök új élelmiszerként, vagy élelmiszer-összetevőként történő forgalmazását az Európai Unióban.
Az emberiség maga számolja fel azt a pufferzónát, amely védené a vadállatokban megtalálható kórokozóktól, derül ki a 24.hu összeállításából.
Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) nyerte el az idei Nobel-békedíjat, jelentették be pénteken Oslóban.
Kényszerkezelést vezethetnek be a vesztegzár intézkedéseket megszegő aktív olaszországi koronavírus-fertőzöttekkel szemben.
Meg kell ismerni az új típusú koronavírus állati eredetét, hangsúlyozta Genfben Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.