100 európai civil szervezet sürgősen felszólítja az EU tagállamait és az Európai Bizottságot, hogy 2025-ig tiltsák be az összes PFA-vegyületet a fogyasztási cikkekben.
A megyei ellátás átszervezéséről, a kórházak anyagi helyzetéről, és a paraszolvencia kivezetésének hatásairól is szó esett az IME egészségügyi szaklap XXI. Vezetői Eszköztár – Kontrolling és Szolgáltatásmenedzsment Konferenciáján.
Az állatasszisztált terápiák az ember és állat közötti szoros kapcsolatra építve, élményalapú feldolgozással segítik a kliens problémáinak feltérképezését és kezelését. A kapcsolatban számos hatás érvényesül, és a kliens több területen is fejlődhet.
Az antibiotikum-használatot tekinti át dr. Szeszák Ferenc a háziorvosi praxisban, tekintettel a szakmai protokollokra, országos és európai irányelvekre.
Nem profit-, hanem sikerorientált állami cégként alakult meg az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK), hogy „jót tegyen” a közfinanszírozott szereplőknek – hangzott el egy konferencián, ám kiderült: az érintettekben meglehetősen sok a kétség.
Az idősödéssel bekövetkező funkciócsökkenés, a betegségek okozta nehézségek, az önellátás, a segítségre szorulás, a segédeszközök és a modern technika nyújtotta segítség témakörét járja körül Boga Bálint összefoglalója.
A napi politikától független, nemzeti konszenzusra épülő reformstratégia kidolgozását javasolják a Konszenzus az Egészségért Kör Szakértői (KEKSZ). Az ágazat GDP-arányos részesedésének növelése mellett helyet kell kapnia a kiegészítő biztosításoknak, az ellátás minőségének mérése mellett.
Egyre több tudományos közlemény támasztja alá, hogy a szelén fontos szerepet tölthet be az immunrendszer működésében, valamint protektív hatású lehet a vírusfertőzésekkel és akár a Covid-19 betegséggel szemben.
Az ÁEEK nem biztosította az átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználást, a vagyon értékének megőrzését. Nem volt védett a korrupciós kockázatokkal szemben.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?