hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 35
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-27

Az 1990-es évektől robbanásszerűen terjedtek a különböző fermentált vörös rizs készítmények mint természetes koleszterincsökkentők, ezek azonban ma már ismert mellékhatásokkal bírnak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-14

A fermentáció az egyik legősibb élelmiszertartósítási-technika, amit vélhetően már 9000 éve ismer az emberiség, közli a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-09-04

A mérsékelt sörfogyasztásnak jó hatásai lehetnek, ráadásul annál is jobbak, mint ha egyáltalán nem fogyasztanánk szeszes italt – írja az Index.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-10-03

A baktériumok után most a gombákról derülhet ki, hogy kapcsolatuk van a rák terjedésével, közli az InfoStart.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-08-24

A Qubit szerint az öregedés mellékhatásait mérséklő terápia embereknél még gyerekcipőben jár, de  többen már egy új csodaszerről beszélnek.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-04-08

A Qubit szerint az MI a DNS bázissorrendje alapján hamarosan megjósolhatja, mennyire erősen fejeződnek majd ki a gének.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-11-09

A Saccharomyces boulardiit tartalmazó probiotikus készítmény a hasmenés kiegészítő kezelésének és megelőzésének hatásos módszere.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-02-24

Egyre több tudományos közlemény támasztja alá, hogy a szelén fontos szerepet tölthet be az immunrendszer működésében, valamint protektív hatású lehet a vírusfertőzésekkel és akár a Covid-19 betegséggel szemben.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-03-10

A legújabb tudományos trend szerint a biomérnökök génmódosított baktériumokkal vagy gombákkal termeltetnek bioszintetikus molekulákat, írja a GyártásTrend.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?