hirdetés
2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

Szeptember 1-jétől elindult a Digitális Állampolgárság Program, közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba közölte, hogy a program lelke egy mobiltelefonos alkalmazás, amivel majd egyre több ügyet lehet intézni sorbanállás nélkül. Ha valaki letöltötte a programot, és a szükséges regisztrációt is elvégezte a kormányablakban, akkor a következő napokban kap egy értesítést a mobiljára, onnan kezdve tudja használni az alkalmazást.

Mostantól már mobillal is igazolhatjuk magunkat a rendőr előtt, nem kell magunknál tartani a személyi igazolványt. Minden személyes adat megtalálható majd az alkalmazásban, nem kell külön előkeresni például a TAJ-számot, a kocsi adatait vagy az igazolványok számait. Dömötör Csaba ismertetése szerint az új alkalmazással egyszerűbben és gyorsabban lehet majd belépni az állami felületekre. Ez körülbelül 200 állami helyen jelent majd segítséget, mint például a magyarorszag.hu, az eSZJA és az Egészségablak. Az alkalmazással a kormányablakokba is lehet majd időpontot foglalni, és egy gombnyomással lehet erkölcsi bizonyítványt igényelni.

Forrás: MTI/Soós Lajos
Forrás: MTI/Soós Lajos

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!