hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Dr. Google idejekorán figyelmeztethet a petefészekrákra

Az internetes keresés hatalmas lehetőségeket kínál az egészségügyi és betegségszűrésben, állítják kutatók az AC News szerint.

A kutatók szerint a „Dr Google ” a jövőben alkalmas lehet, hogy akár egy évvel korábban kimutassa a petefészekrákot, mint amire jelenleg képes a tudomány. A betegséggel küzdő nőknél ugyanis már 360 nappal a diagonózis előtt is kimutathatók a tünetek.  Ilyen a fogyás, a hólyagproblémák és a puffadás.  A Google az egy átfogó kutatásban résztvevőknél a húgyúti tünetekre irányuló keresések „kiugrását”észlelte, ez a rák fő figyelmeztető jele. Ráadásul 4 hónappal azelőtt, hogy a háziorvosok a pácienseket további vizsgálatokra küldték volna. Mindezek mellett a kismedencében lévő fájdalom is már 70 nappal az első, komolyabb vizsgálatok előtt megjelenik az internetes keresésekben – írja az AC News.

Az Imperial College londoni kutatói 235 nő Google keresési előzményeit követték nyomon.

Eredményeink azt mutatják, hogy lehetséges a keresőmotorok adatainak felhasználása annak megértésére, hogy az állapotok mikor és hogyan jelennek meg, és ez hasznos lehet a betegségek korai felismerésében. Az online keresési adatok óriási lehetőségeket rejtenek az egészségügyben és a betegségek szűrésében, tekintettel az internet világszerte elterjedt használatára. Reméljük, hogy kutatásunk felkelti az érdeklődést ezen új terület iránt –  nyilatkozta Jennifer Barcroft, a kutatás vezető szerzője.

(forrás: AC News)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!