2024. május. 11., szombat - Ferenc.
hirdetés

Dr. Google véleményére hagyatkozik a magyarok több mint fele

Az Eurostat szerint a magyar állampolgárok 64 százaléka próbált az interneten utánajárni betegségeinek, sérüléseinek, írja az Index.

Az Eurostat adatai szerint minden második (55 százalék) 16-74 éves uniós állampolgár számolt be arról, hogy sérüléssel, betegséggel, táplálkozással kapcsolatos egészségügyi információkat keresett az interneten 2021 utolsó negyedévében. Az egyes tagállamokban eltérő volt azoknak az aránya, akik magáncélból kerestek egészségügyi információkat online – írja az Index.

2021-ben a legmagasabb arányt Finnországban jegyezték fel, ahol a 16-74 évesek 80 százaléka keresett online egészséggel kapcsolatos témákat, őket követi Hollandia (77 százalék), Dánia (75 százalék) és Ciprus (74 százalék). Ezzel szemben a legalacsonyabb arányt Bulgáriában (36 százalék) és Romániában (40 százalék) figyelték meg, majd Németország (45 százalék) és Lengyelország (47 százalék) következett.

Az Eurostat szerint a magyar állampolgárok 64 százaléka próbált az interneten utánajárni betegségeinek, sérüléseinek.

Az elmúlt évtizedben szinte az összes EU-tagállamban nőtt azon egyének aránya, akik online keresnek egészségügyi információkat: 2011-hez képest 17 százalékponttal nőtt ez az arány.

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink