2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Kifizették a háziorvosokat: van, aki semmit nem kapott

Az áprilisban indult új indikátorrendszerben most először fizettek a háziorvosoknak, akik háromhavi bónuszukat egy összegben, szeptember elején kapták meg az új negyedéves kifizetés szerint.

hirdetés

A Weborvos  szerint összesen 750 millió forintot osztottak szét a praxisok között az áprilistól júniusig terjedő időszakban elért eredményük alapján. (Mint ismeretes, korábban havi százmillió forint állt rendelkezésre, amit ez évtől két és félszeresére emeltek.)

Az OEP sajtóosztályától kapott információ szerint a havi átlagos kifizetés praxistípusonként a következőképpen alakult. Felnőtt: 39.900 forint, gyermek: 27.600 forint, vegyes: 40.800 forint. A legmagasabb havi összeg a díjazásban: felnőtt: 97.200 forint, gyermek: 101.200 forint, vegyes: 94.500 forint volt. Mindhárom praxistípusban előfordult, hogy nem kapott díjazást a szolgáltató, mert nem volt olyan indikátor, amelyikben sikerült volna pontot szereznie, vagyis a kitűzött célértékeket elérnie. Ez leggyakrabban a gyermek praxisokban fordult elő.

Hogy mit jelenthet a bónusz, érdemes megnézni a praxisok átlagos bevételét, amely például augusztusban így alakult a területi ellátási kötelezettséggel rendelkezők körében: a legmagasabb összegű finanszírozás: 1.571.600 forint, a legkisebb 191 ezer forint, az átlagos érték 845 ezer forint volt.

(forrás: WebOrvos)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!