hirdetés
2024. november. 22., péntek - Cecília.
hirdetés
hirdetés

Segédlet cukorválasztáshoz

A melasz – a cukorgyártásban a kristályosodási folyamat ragacsos mellékterméke – a barátunk – szűri le az [origo] a nagy édesítőszer-tesztje végén.

Kényszerű és preventív diétázók gyakori problémája, hogy mivel édesítsenek: a rendelkezésre álló cukorfélék, helyettesítők miként viselkednek a különféle receptekben? Ehhez végzett kísérleteket az [origo], összevetve (nádból) a finomítatlan melasz és a kristályos barnacukor, (répából) a finomított fehércukor és a melasz (arany szirup), valamint a lényegesen alacsonyabb glikémiás indexű xilit (azaz nyírfacukor) tulajdonságait és képességeit.  A jelölteket íz, illat, keksz és piskóta kategóriákban versenyeztette az [origo].

(forrás: origo)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés