hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

"Nincs fájdalomcsillapítás végbéltükrözésnél, hacsak a beteg külön nem fizet érte"

"Aki azt mondja, erkölcstelen elmenni, az dolgozzon ennyiért" – kommentálta Hoffmann Rózsa államtitkár orvosegyetemi tanévnyitóját egy fital orvos az [origo]-nak.

A honlapnak nyilatkozó, külföldre készülő pályakezdőket nem csak a jóval magasabb fizetés csábítja, inkább az őket rabszolgaként kezelő kórházak és a gyógyításra alkalmatlan körülmények riasztóak számukra.

Idéznek például egy másik fiatalt, aki szerint nem az erkölcsről kéne beszélnie a kormánynak úgy, hogy az állam folyamatosan csak ígérgeti, hogy rendezik a munkaidőt, a munkakörülményeket, a kórházak felszerelését. Az, hogy nincs patron a nyomtatóban, a fiatal orvos szerint csak a kezdet. "Az egyik klinikán harminc betegre két vérnyomásmérő jut, nincsenek tesztcsíkok, volt, hogy 15-20 percet kellett várni egy újraélesztés utáni vizsgálathoz, mert nem volt az emeleten egy szükséges ultrahangos berendezés, sőt, több kórházról tudom, hogy nincs fájdalomcsillapítás végbéltükrözésnél, hacsak a beteg külön nem fizet érte" - festette le, hogy milyen közegbe csöppen egy kezdő orvos itthon, amitől aztán rögtön elmehet a kedve.

Aki bekerül a magyar egészségügy darálójába, az állandó túlhajszoltságra számíthat. A fiatal orvos szerint sokan nem tudnak megküzdeni ezzel, ezért rengeteg orvos dohányzik, iszik, vagy épp rámegy a családi életüksorolja tovább az [origo], hogy mik garantálják hosszabb távon is a magyar orvoshiányt

(forrás: [origo])

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés