hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

Idén több az allergiás

Az elmúlt hetekben sokkal több beteg jelentkezett az allergiás szakrendeléseken, mint az elmúlt évek ugyanezen időszakában, s bár az elmúlt néhány nap esős időjárása valamelyest csökkentette a levegő szállóportartalmát, számos növény pollenje tüneteket okozó mennyiségben van jelen – írja a Népszava.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet utolsó heti mérései a kőris, a platán, a gyertyán, a ciprus, a tiszafafélék, a nyír, a dió és a vadgesztenye pollenjét mutatták ki ilyen mennyiségben, és már április végétől elég magas koncentrációban jelen van a levegőben különböző füvek virágpora is.

A lapnak Nékám Kristóf, a Budai Irgalmasrendi Kórház allergológus professzora elmondta, hogy az idei év rosszabbul kezdődött, mint az előzőek: a szárazság miatt lényegesen nagyobb por- és pollenterhelés érte az allergiásokat. Paller Judit országos tiszti főorvos egy korábbi sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar lakosság körülbelül 10 százaléka allergiás, a pollenallergia mintegy kétszázezer embert érint – idézi fel a Népszava.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés